Ιωάννης Ξαγοραράκης Ε.Ε.

2o χλμ Ε.Ο. Καλό Νερό - Καλαμάτα

Τηλ & Φαξ 27610-72512

Κιν. 6946681221

παθητικό-βιοκλιματικό σπίτι

Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται να ζήσουν σ’ένα σπίτι που θα τους προσφέρει ασφάλεια, αντισεισμικότητα, θερμοκρασιακή και οπτική άνεση, με την μέγιστη δυνατή οικονομία.

Φανταστείτε ένα σπίτι που θα θερμαίνεται από τον ήλιο, θα ψύχεται από το έδαφος, θα παράγει εισόδημα, θα είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και πρωτίστως, προσιτό σε όλους. Αυτό είναι το παθητικό σπίτι (Passive House).

Όλ’ αυτά απαιτούν ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ σχεδιασμό, ενεργειακά και παθητικά συστήματα. Η βιοκλιματική κατασκευή ή ανακαίνιση, μας υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης θερμικής ενέργειας των κατοικιών – κτηρίων στο καταπληκτικό ποσοστό του 90%.

Έως το 1979 όλα τα σπίτια ήταν αμόνωτα, αφού δεν υπήρχε κανονισμός θερμομόνωσης. (Κατηγορία Γ,Δ,Ε) Η κατανάλωση τους ανά m2 (τετραγωνικό μέτρο) είναι πάνω από 150kwh/m2 κατοικήσιμης επιφανείας το χρόνο. Δηλαδή για ένα σπίτι 100m2 Χ 150kwh/m2 απαιτεί 15.000kwh ή 1500 λίτρα πετρέλαιο μόνο για θέρμανση!

Έως το 1990 εφαρμόζεται πλημμελώς θερμομόνωση της τάξεως των 80 έως 100kwh/m2 (Κατηγορία Β,Γ). Από το 2010 εφαρμόζεται μέσω ΚΕΝΑΚ οδηγία 50 έως 80 kwh/m2. (Κατηγορία Α, Β+, Β)

Ένα βιοκλιματικό σπίτι λειτουργεί με 15 έως 65kwh/m2 δηλαδή ούτε 150 λίτρα πετρελαίου το χρόνο. Είναι το σπίτι του μέλλοντος, κατηγορίας Α, Α+ που με προϋποθέσεις κατασκευαστικών γνώσεων και υιοθέτησης μοντέρνων υλικών, κατασκευάζεται και σήμερα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ βέβαια είναι η αναβάθμιση των κακώς κατασκευασμένων κτηρίων μέχρι τώρα, έστω και κατά μία βαθμίδα. Εύκολα εφικτό με μια απλή ανακαίνιση!

Μέχρι τώρα δίναμε μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση - καλαισθησία στις κατοικίες μας, παραμερίζοντας από άγνοια την δυνατότητα της τεχνολογίας να μας δώσει σπίτια ασφαλή, υγιή, καλαίσθητα, οικονομικότερα ως προς την κατασκευή, αλλά πρωτίστως, οικονομία στην δια βίου χρήση τους, δημιουργώντας περιβάλλον όπου η υγειά της οικογένειας μας δεν θα βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω σεισμών, υπερβολικής θέρμανσης το καλοκαίρι, ψύχους το χειμώνα, διείσδυση ήχου εξωτερικά εσωτερικά, μούχλας, σήψης, υγρασίας, συμπύκνωσης, μη αερισμού, παραγωγής διοξειδίου άνθρακα, υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας με ότι το καθένα απ΄αυτά μας επιβαρύνει.

Μπορούμε να κατασκευάσουμε:

Βιοκλιματικές κατοικίες

υψηλής ενεργειακής απόδοσης

Ανακάινιση κατοικίας

μείωση ενεργειακής κατανάλωσης

κουφώματα-κουζίνα-μπάνιο

προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν εκτίμηση της κατασκευής που θέλετεεπικοινωνία