Ιωάννης Ξαγοραράκης Ε.Ε.

2o χλμ Ε.Ο. Καλό Νερό - Καλαμάτα

Τηλ & Φαξ 27610-72512

Κιν. 6946681221

Φωτοβολταϊκά

Η χώρα μας είναι από τις ιδανικότερες γεωγραφικά περιοχές για την αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, μία από τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες της νέας εποχής που ανατέλλει στο χώρο της ενέργειας.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία, τροφοδοτούν αξιόπιστα, με πράσινη καθαρή ηλιακή ενέργεια οποιαδήποτε απαίτηση σε ηλεκτρισμό.

Προσαρμόζονται σε ειδικό πλαίσιο υψηλής ποιότητας αλουμίνιο. Μειώνεται ο χρόνος τοποθέτησης κατά 30% και απαιτείται για τη τοποθέτησή του ένα μόνο εργαλείο. Χρησιμοποιείται, τόσο σε στέγες με κλίσεις όσο και σε ταράτσες.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η μορφή ενέργειας είναι η μηδενική ρύπανση, η αθόρυβη λειτουργία, η αξιοπιστία και η μεγάλη διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 χρόνια, η απεξάρτηση από τη τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές, η δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες και η ελάχιστη συντήρηση. Δικαίωμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει οποιοσδήποτε ιδιώτης, φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας ή μικρή επιχείρηση με προσωπικό μέχρι 10 άτομα και τζίρο έως 2 εκατομμύρια ευρώ, αρκεί να έχει σύνδεση με τη ΔΕΗ.

Τα κριτήρια εγκατάστασης είναι να υπάρχει επαρκής ελεύθερος και ασκίαστος χώρος, να έχουν νότιο προσανατολισμό για μέγιστη απόδοση και να βρίσκονται σε σωστή κλίση.

Στη σύγχρονη δόμηση μπορούμε να συνδυάσουμε θέρμανση από τον ήλιο με τα ηλιακά θερμικά συστήματα. Η ηλιακή ενέργεια είναι η βασική υποδομή μιας ενεργειακής κατοικίας που σε συνδυασμό με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης εξασφαλίζει ιδανικό συνδυασμό άνεσης και οικονομίας μέχρι και 50%. Τα ηλιακά θερμικά συστήματα μπορούν να παράγουν ταυτόχρονα ενέργεια για θέρμανση εσωτερικών χώρων, θέρμανση πισίνας και ζεστού νερού χρήσης.

Επίσης το ενδοδαπέδιο σύστημα εξασφαλίζει οικονομία μέχρι και 25% ανεξάρτητα από την πηγή θέρμανσης. Σε συνδυασμό με τα ηλιακά θερμικά συστήματα μπορούμε να πετύχουμε οικονομία καυσίμου που ξεπερνά το 70% κυρίως στα νότια κλίματα. Το ενδοδαπέδιο σύστημα εκτός από ευχάριστη θέρμανση που αποδίδει είναι κατάλληλο και για ψύξη του χώρου σας.

Εμείς στη ΜΕΤ.ΚΑΤ μελετάμε μαζί το κτίριο που θα στεγάσει την οικογένειά σας με γνώμονα την αισθητική, την οικονομία και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Εξοικονόμηση ενέργειας


στόχοι Ελλάδας

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν εκτίμηση της κατασκευής που θέλετεεπικοινωνία